2021. március 31., szerda

Werner Schwab : Elnöknők (DVD) + Kultúr Sokk füzet és matrica - hibátlan - Jelenlegi ára: 3 300 Ft

Werner Schwab : Elnöknők (DVD)
Werner Schwab : Elnöknők
Természetfilm  
Szereplők: Pogány Judit, Szirtes Ági, Csákányi Eszter
Rendező / író: Ascher Tamás
Kiadó: Budapest Film Kft.
A szerző instrukciói a darabhoz:
A darab arról szól, hogy a Föld egy korong, hogy a Nap fölkel és lemegy, mert a Föld körül forog, arról szól, hogy semmi sem akar működés lenni, csupán szétszóródás.
A díszlet kis lakókonyha a színpad közepén, balra és jobbra koromsötét. A mennyezetig tele van zsúfolva mindenféle kacattal (fotók, szuvenírek, nagyon sok vallásos giccs, berámázott naptárképek, edények, stb. ), mégis az egész konyha gondosan rendbe rakott. A kacatok elrendezésének teljességgel muzeális jellegűnek kell lennie. Tehát egy kicsi, nem-realista tér, melyben mégis felismerhetni valamely alsókispolgári lakókonyhát.
A nyelv, melyet az Elnöknők létrehoznak, az ők maguk. Az embernek önmagát létrehozni (érthetővé tenni) munka, vagyis mindez eleve ellenállás. A darabban ennek mint erőfeszítésnek kellene érződnie.
Az elnöknők:
ERNA
Minimálnyugdíjas.
Otthonka, ortopéd cipő, a fején nagy, groteszk bundasapka.
GRETE
Nyugdíjas.
Meglehetősen kövér, magas toronyfrizura (szőke), ízléstelenül öltözve, sok olcsó smukk, erősen kisminkelve.
MARIEDL
Ő van a legnyomorultabbul öltözve, hátrafésült haj, lábán több számmal nagyobb hegymászóbakancs, eleinte kissé idiótának tűnik. Mariedl jóval fiatalabb, mint Erna és Grete, aminek gyakran hektikus mozdulataiban kellene kifejeződnie.
Az Elnöknők a Katona József Színház leghosszabb ideje játszott és még jelenleg is repertoáron lévő produkciója. A darabot 1996-ban mutatta be a színház, s az eltelt 12 év alatt 200 alkalommal tűzte műsorára. A három színésznő a bemutatót követő évben az Országos Színház Találkozón megosztva megkapta a Legjobb női alakítás díját.

Jelenlegi ára: 3 300 Ft
Az aukció vége: 2021-03-31 18:48 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése