2020. április 23., csütörtök

Egynyári mézontófű mag,magok 150 darab - Jelenlegi ára: 200 Ft

Egynyári mézontófű mag, magok 150 darab
A facélia (mézontófű, Phacelia tanacetifolia) gyors növekedésű, vegyi növényvédelmet nem igénylő növény, amelyet gyümölcsöskertben köztesként, házikertben kerítés mellé vagy akár virágágyba is érdemes vetni.
A legjobb vetési ideje márciustól májusig tart, de másodnövényként is termelhető.
Négyszeres hasznosítású növény!
A virágai gazdag nektártermeléssel tűnnek ki, a róluk gyűjtött méz kellemes zamatú, halványbarna színű. Szakaszosan vetve sokáig, 4– 6 hétig virágzik és ad méhlegelőt.
Az érett magját – termelési szerződés birtokában – biztonságosan és kedvező áron lehet értékesíteni. A betakarítása nagyobb területen kombájnnal történhet.
Nagy mennyiségű szerves anyagot termel, ezért zöldtrágyának is gazdaságos a vetése.
A házikertben termelt facélia virágai megszárítva igen tetszetősek és a lakás téli díszítésére kiválóan alkalmasak.
A zöldtrágyázáshoz vessük a magokat a nyár végén a felásott és megtisztított talajba, majd a hajtások megjelenése után egyszerűen forgassuk bele a talajba a növényt, vagy hagyjuk kint egész télen, így elfagy, és szintén tápanyaggal látja el a talajt.
Dísznövényként mind az alacsonyabb, mind a magasabb fajtákat érdemes ültetni, társíthatjuk más egynyári növénnyel, a magasabb fajtákat, pedig rózsák mellé is ültethetjük.
Élénk kék színe miatt remekül kiemelkedik a piros, a sárga, vagy a rózsaszín és fehér virágok társaságában. Remek kontrasztot nyújt a kék mézontófű, ha bársonyvirággal, vagy narancssárga körömvirággal ültetjük össze.
Mézontófű ültetése és gondozása:
Az ágyást ássuk fel, majd szedjünk ki belőle minden gyomot, ezután gereblyézzük simára a talajt. Szórjuk ki egyenletesen a magokat, 20-25 cm sor és tőtávolságra ültessük egymást.
Ezután gyengéden forgassuk be a magokat a talajba a gereblyével, és kissé ütögessük le a talajt a gereblye fokával, majd óvatosan öntözzük meg a magokat. Ha túl sűrűn vagy nem egyenletesen kelnek ki a magokat, ritkítással tudjuk szelősebbé tenni az ágyásokat.
A nyár végén vetett magokból kikelt növények remek zöldtárgyaként is szolgálnak, ezt kikelés után forgassuk be a talajba, vagy hagyjuk megfagyva az ágyásba, így javítják a talaj szerkezetét, és tápanyag ellátottságát.


Jelenlegi ára: 200 Ft
Az aukció vége: 2020-04-24 07:22 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése