2018. június 26., kedd

Unitra ZK 246 sztereó magnó gyűjteményből 1978 - Jelenlegi ára: 7 300 Ft

Unitra ZK 246 sztereó orsós magnetofon gyűjteményemből.  40 éves tranzisztoros készülék, korának egyik kedvelt darabja. 18 cm orsó és 9, 5-19 sebesség, sztereó és monó-négysáv, a főbb paraméterei. Állapot a képek és videó szerint. Stabil üzemképes darab, ami elég ritka. Álló és fektetett helyzetben üzemeltethető. Plexin a fülek hiányoznak, fektetve gond nélkül, állítva kis ügyeskedéssel használható. Sávváltó kar stabilan javított. Ez még a széria  alapmodellje, tehát a Thomson MB-945 licenc. Stabil megbízható készülék. Alapos takarítást új szíjakat és beállítást kapott. Fejek jó állapotúak. Felvétel-lejátszás, valamint gyors tekercselések a szalag elején és végeken is rendben vannak. Természetesen 180-as orsónál is. Felvételi-lejátszási kivezérlésjelzés. Számláló, szalagvég-kapcsolás és pillanat-állj is szuperál. Minden izzó ledekre lett cserélve. Német szervizfórum ajánlása szerint, korrekciós körök átalakítva a jobb átvitel érdekében. Valamint a kivezérlés jelző körök, hogy lejátszáskor is üzemeljenek.
Potik nem sercegnek. Orgona hangverseny vagy mulatós egyaránt jó minőségben vehető fel és játszható vissza vele. Tiszta erős hangzása van. Hangereje egy kerti partit bőven kiszolgál.  Még sokáig meghálálja ha korának megfelelően bánsz vele.
Függőleges üzemhez az orsó rögzítők hiányoznak. Én O-gyűrűkkel oldottam meg a rögzítést. Ez kis odafigyeléssel átmenetileg jó, természetesen más ötletek is alkalmazhatók. Az orsók és szalag nem tartozék, amúgy elég nyomorékok.
Nem fogsz benne csalódni.
Kérdésekre tehetségem szerint válaszolok.
Személyes átvételnél kipróbálható. Szállítás egyeztetés szerint, előreutalást követően.
Köszönöm, hogy benéztél.
Gyűjteményem további darabjait, folyamatosan feltöltöm.


Jelenlegi ára: 7 300 Ft
Az aukció vége: 2018-07-16 21:54 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése