2017. július 30., vasárnap

Moldova György: A harmadik majom - Jelenlegi ára: 400 Ft


A három majom az államilag elfogadott magatartás jelképe volt, és maradt: „ ne láss! ” – mondja az egyik, „ ne hallj meg semmit! ” – ajánlja a másik, és főleg „ ne beszélj! ” – tanácsolja a harmadik. Harmincöt évig veszekedtem ezzel a harmadik majommal, mert nem csak ajánlotta, de meg is követelte, hogy ne szólalhassunk olyan dolgokról, melyek kellemetlenek voltak neki és a többi majomnak. Jó volna azt írni, hogy minden harcomat győztesen vívtam meg, de sajnos nem így történt, a majmok keze messze elért, íróasztalom mélyére kényszerített kéziratot néha hosszú évtizedekig.
Ezekből állítottam össze „ A harmadik majom” című kötetemet, középpontjában egy Kubáról szóló riporttal, mely legjobb tudásom szerint először próbálta meg őszintén bemutatni a forradalmi dekoráció mögötti terrort és szegénységet. Elmondhatom végre azt is, hogy milyen egyenlőtlen harcot kellett vívnom főügyészekkel, cenzorokkal és mindenféle rangú hatalmasságokkal.
Félek, hogy ez a kötet nem veszítette el az időszerűségét, a harmadik majom nem vész el, csak átalakul. Új majmok tűnnek fel a láthatáron, épp oly fenyegetőek, mint a régiek.
Eredeti megjelenés éve: 1990
Könyv: Moldova György: A harmadik majom
Kiadó: Pallas
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 1990
Oldalszám: 198
ISBN: 9632722967


Jelenlegi ára: 400 Ft
Az aukció vége: 2017-08-19 22:22 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése